Інгредієнти:

Тісто:

- 3 склянки борошна пшеничного

- 1 ч.л. солі

- 1 стакан води

Начинка:

- 600 грамів яблук

- 70 грамів цукру

- 50 грамів майського меду ЕКО-МедОК


Спосіб приготування:

Воду поставити в холодильник для охолодження, потім розчинити в ній сіль. У миску просіяти через сито борошно, зробити в ній поглиблення й, потроху підливаючи воду, вимісити тісто. Разом із залишками борошна перекласти тісто на дошку та продовжити вимішування, щоб воно стало гладким. Накрити тісто серветкою та залишити на 20 хвилин для набухання клейковини.

Стиглі м'які яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати соломкою. Потім посипати цукром, перемішати та дати постояти 15 хвилин. Прісне круте тісто розділити на шматочки, тонко розкачати їх, покласти начинку, виліпити вареники та зварити в підсоленій воді.

Після чого знову перемішати та скачати в ковбаску, яку розрізати на шматочки рівного розміру. Розкачати з них тонкі коржі, на кожну покласти фарш, й защипнути краю.

Вареники варити в киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин.

Подавати з майським медом ЕКО-МедОК.