Рецепт національної Української кухні.

Інгредієнти:

- короп 1 шт. (біля 1 кг)

- мед 2-3 стіку меду «НЯМКА».

- родзинки (без кісточок) 2 ст. л.

- цибуля ріпчаста 1/2 цибулини

- желатин 10 грамів

- бульйон 1 склянка

- оцет 9% 1 ст. л.

- сіль, перець за смаком, морква, коріння петрушки, лимон за смаком

- яйце 1 шт.

 

Спосіб приготування:

Рибу почистити, випатрати, промити в холодній воді. Нарізати порційними шматками, покласти в каструлю, додати очищені й нарізані моркву, петрушку, цибулю ріпчасту, перець, сіль, воду та припустити. Зварені шматки коропа укласти на блюдо, прикрасити шматочками лимона, яйця та зеленню петрушки.

 

Для соусу проціджений через сито відвар уварити до 2/3 обсягу, охолодити, ще раз процідити, з'єднати з розмоченим у воді желатином, розмішати до повного його розчинення, влити оцет, довести до кипіння, знову процідити та охолодити, а потім змішати зі звареним разом з родзинками медом від ЕКО-МедОК. Залити соусом коропа та поставити блюдо в холодне місце для загустіння.