Рецепт національної Української кухні.
Інгредієнти:
- качка 1 шт. (1-1.5 кг)
- перець червоний мелений 1/2 ч. л.
- сіль за смаком для соусу:
- мед одна баночка майського меду ЕКО-МедОК
- лікер апельсиновий 1/3 склянки
- сік лимонний за смаком
- гірчиця 1.5 ч. л.
- лимон 5 скибочок
- цибуля ріпчаста 1/2 цибулини
Спосіб приготування:
Очистити качку та проколоти виделкою шкіру, щоб при запіканні стікав жир. Змішати сіль, лимонний сік та червоний перець й ретельно натерти цією сумішшю качку. Поставити в духовку на 15 хвилин, щоб стік жир. Зменшити вогонь та запікати протягом години, при необхідності зливаючи жир.
Для медового соусу: змішати всі інгредієнти для соусу та злегка нагріти. Готову качку прикрасити кружечками лимона й залишити в духовці ще на 15 хвилин, поливаючи її медовим соусом. Мед майський ЕКО-МедОК для соусу можна купити в нашому інтернет-магазині.